• آزمایشگاه دانش قم (از ساعت 6 الی 21)
اصلاح مصرف روغن های خوراکی

اصلاح مصرف روغن های خوراکی

اصلاح مصرف روغن های خوراکی

1) روغن هایی که به تاریخ تولیدشان نزدیک تر باشند پراکسید کمتری دارند.

2) به هنگام خرید، روغن هایی را انتخاب کنید که بطری های تیره تری دارند و دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری شده اند.

3) جایگزین کردن روغن های جامد با مایع به کنترل بیماری های قلبی و عروقی کمک می کند.

4) از چندین نوع روغن برای مصارف غذایی استفاده کنید. هیچ روغنی به تنهایی تمامی نیازهای شما به اسید چرب را برطرف نخواهد کرد.

5) برای مصارف سرخ کردنی از روغن های مایع مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.

6) می توانید از روش هایی که به طور غیرمستقیم و کنترل شده به روغن حرارت می رسانند برای سرخ کردن استفاده کنید. (استفاده از فر)

7) قبل از پختن گوشت، چربی های قابل مشاهده آن را جدا کنید. مرغ را ابتدا پوست کنده و سپس بپزید.

8) بیش از اندازه سرخ نکنید. این مسئله می تواند باعث تخریب روغن از یک سو و از سوی دیگر افزایش ماده سمی آکریلامید در مواد غذایی شود.

9) روغن های حیوانی علاوه برمحتوای اسید چرب اشباع بالاتر، می تواند حاوی ترکیبات سمی از جمله فلزات سنگین، باقی‌مانده سموم دفع آفات نباتی و کودهای شیمیایی باشند.

10) روغن مصرف شده برای سرخ کردن را به هیچ عنوان مجدداً مصرف نکنید و به داخل ظرف روغن برنگردانید. هرچه از زمان اولین حرارت وارد شده به روغن بگذرد، پراکسید بیشتری در روغن ایجاد می شود. این مسئله درمورد سرخ کن ها هم صادق است و فیلتر موجود در آنها صرفا باقی‌مانده مواد غذایی را از روغن جا می کند و نمی تواند پراکسید ایجاد شده را کاهش دهد.

همراهان عزیز، پروفایل لیپدی شامل آزمایش کلسترول تام، تری گلیسیرید، آزمایش کلسترول خوب (HDL) و آزمایش کلسترول بد (LDL) می باشد. این گروه آزمایشی در آزمایشگاه پاتوبیولوژی دانش با تجهیزات پیشرفته و دقت و صحت بالا به صورت روزانه انجام میگردد.